lördag 22 januari 2011

Back in action!

Sorry... men nu e jag on track igen efter ett par dagar av... hmm ja vad det nu var.
Såg just ett program på mtv som heter if you really knew me, fick mig att börja fundera på fördommar, personligen tror jag att alla har dom, men jä*ligt få vågar säga det.. I do!
Jag har fördommar och även som fruktansvärt många andra, ser ner på vissa människor, anser sig vara lite bättre. Har jag fel? Nicka om jag har rätt!
iaf det här programmet handlade om 2 skolor, en "slum" skola och en "snobb" skola.
Alla samlades i samma lokal, och så målade dom en linje genom rummet, och frågade massa frågor. och om påståendet stämde skulle man gå över på andra sidan. Tycker det här skulle vara en obligatorisk övning i skolan!
Smakprov på några av frågornaq jag skulle ställa.
Vilka av er har någonsin känt er ensamma?
Vilka har tittas snett på någon med "fel" kläder?
Vilka har kallat någon nåt dumt?
Vilka har tyckt att det varit jobbigt att gå hem?
Hur många av er tänker på vikten?
Hur många av er vill gå ner i vikt?
Okej ni fattar poängen hoppas jag!
Jag tror det här skulle vara bra för alla, och se att 2,3,6,10 personer, olika individer, kan vara så lika! Kalla det i-landsproblem om ni vill men, men jag tror att människor i allmänhet behöver skapa förståelse för andra människor, och jobba med fördommarna!
Jag själv jobbar jämt med mina fördommar, och gissa dom är vääldigt få nu!
Så döm ingen på förhand, och ställ dig frågan- har den här personen fötjänat dom här tankarna jag tänker just nu? I en argumentation så är svaret nästan alltid Ja. Meen vänta en dag eller två, tills ilskan har lagt sig så är svaret nästan alltid Nej..
Tänka KARMA!!!
Det var allt för idag!
Peace out!

Inga kommentarer: